Coalitie Erbij Rotterdam heeft trainingen en workshops ontwikkeld voor professionals en vrijwilligers. Deze kunnen gratis of tegen een kleine vergoeding worden afgenomen door organisaties of netwerken in Rotterdam die zich (verder) willen verdiepen in eenzaamheid en sociaal isolement.

Huisbezoeken 75+

Signaleren van eenzaamheid en/of sociaal isolement vraagt van een vrijwilliger dat deze met een brede blik kijkt naar mensen. Niet alleen taakgericht, maar ook meer persoonsgericht. Zo kunnen vrijwilligers behoeften signaleren waarop kan worden ingespeeld. En kan, indien nodig, samenwerking met anderen worden gezocht. Inzicht en bewustwording van het thema eenzaamheid is belangrijk, evenals gespreksvaardigheden. De specifieke kenmerken en kwaliteiten die hiervoor nodig zijn, komen in deze training aan bod. Er wordt gewerkt met een trainingsacteur.

Doelgroep: vrijwilligers van welzijnsorganisaties die de huisbezoeken doen in Rotterdam
Groepsgrootte: minimaal 10 en maximaal 25
Duur: 3 uur

Telefoontraining

In samenwerking met Sensoor organiseert Coalitie Erbij Rotterdam telefoontrainingen. Tijdens de training leer je goed te luisteren wat iemand zegt aan de telefoon en leer je om door te vragen en te motiveren.

Deze training wordt op maat gemaakt voor welzijnsorganisaties die deze training graag wil laten organiseren. De training is bedoeld voor medewerkers van de welzijnsorganisaties die telefoontjes binnenkrijgen van 75+’ers die afbellen voor de huisbezoeken.

Doelgroep: vrijwilligers en medewerkers van welzijnsorganisaties in Rotterdam
Groepsgrootte: minimaal 5 en maximaal 12
Duur: 2 uur

Verhalen als methodiek

Ieder mens draagt verhalen met zich mee. Ook mensen die eenzaam zijn. Het is de kunst om die verhalen te laten vertellen en naar te luisteren. Je ontvangt hiervoor tips en tricks. De workshop wordt gegeven door Stadstrainer Rik Moonen.

Doelgroep: professionals en vrijwilligers in Rotterdam
Groepsgrootte: minimaal 15 en maximaal 25
Duur: 2 uur

Interesse in een van de trainingen? Neem contact met ons op!

We informeren je graag verder over de mogelijkheden.

Meer informatie