Skip to main content

Vanaf september 2023 biedt de Coalitie Erbij Rotterdam de Training Typologie voor vrijwilligers. Na het volgen van deze vrijwilligerstraining beschik je over hetzelfde referentiekader als je professionele collega’s hetgeen de onderlinge gesprekken over eenzaamheid en sociaal isolement onder ouderen aanzienlijk vergemakkelijkt.

Anja Machielse, professor, eenzaamheid, sociale isolatie

Prof. Dr. Anja Machielse heeft een hulpmiddel ontwikkeld om geschikte interventies te vinden die passen bij de behoeften en de mogelijkheden van ouderen die eenzaam of sociaal geïsoleerd zijn; de typologieën met interventieprofielen.

Deze nieuwe training is een afgeleide van de training ‘Interventieprofielen & typologie‘ voor professionals, die inmiddels naar tevredenheid door vele welzijnswerkers uit de regio Rotterdam is gevolgd. Na het volgen van deze training beschik je over hetzelfde referentiekader als je professionele collega’s hetgeen de onderlinge gesprekken over eenzaamheid en sociaal isolement onder ouderen aanzienlijk vergemakkelijkt.

Aan de hand van filmpjes, stellingen, spel en gesprekken worden vrijwilligers 1 dagdeel door de trainer en trainersacteur meegenomen in de typologie van eenzaamheid.

De training is speciaal bestemd voor vrijwilligers die regelmatig ouderen thuis bezoeken en geïnteresseerd zijn in de onderliggende problematiek en mogelijke aanpak van eenzaamheid en/of sociaal isolement.

Doelgroep:
Vrijwilligers in de ouderenzorg/welzijn

Groepsgrootte:
6 tot 12 personen

training interventie profielen voor coalitie erbij rotterda,

Trainingsdata voor vrijwilligers

DATUM, TIJD, LOCATIE

Aanmelden

Stuur je gewenste trainingsdatum, naam, telefoonnummer en organisatie naar: mmurk@stichtinghumanitas.nl.
Je ontvangt een bevestiging wanneer de training doorgaat.