Skip to main content

“Ik heb zelf de twee daagse training gevolgd. Ik heb het als interessant en uiterst zinvol ervaren. Eenzaamheid komen we regelmatig tegen. Nu is er gelegenheid om te leren dat er niet 1 soort eenzaamheid bestaat en welke consequenties dit heeft voor je interventies”.

Training interventieprofielen voor de aanpak van eenzaamheid en sociaal isolement.

Professionals krijgen handvatten bij het zoeken van passende interventies voor ouderen die eenzaam of sociaal geïsoleerd zijn.

Prof. Dr. Anja Machielse heeft een hulpmiddel ontwikkeld om geschikte interventies te vinden die passen bij de behoeften en de mogelijkheden van ouderen die eenzaam of sociaal geïsoleerd zijn; de typologieën met interventieprofielen. 

In deze training van de Coalitie Erbij Rotterdam leer jij de typologieën te herkennen en kan jij passende interventies inzetten. Samen met een trainingsacteur en aan de hand van casuïstiek worden de typologieën eigen gemaakt en kan jij met deze nieuwe theoretische en praktische kennis beter aansluiten bij ouderen die eenzaam of sociaal geïsoleerd zijn.

De training bestaat uit drie onderdelen:

  1. Dagdeel gericht op de theorie
  2. Thuiswerk opdracht a.d.h.v. korte filmpjes
  3. Dagdeel waarin interventies, houding en oefenen centraal staat

Doelgroep:
Professionals

Groepsgrootte:
8 tot 12 personen

training interventie profielen voor coalitie erbij rotterda,

Nieuwe data trainingen

Datum: dinsdag 23 mei 2023
Tijd: 9.00 – 12.30 uur
Locatie: Theekoepel Steenplaat, Persoonshaven 650, 3071 CL Rotterdam

Terugkomdag: donderdag 22 juni 2023
Tijd: 9.00 – 12.30 uur
Locatie: Wordt later bekend gemaakt

Schrijf je in voor de training Interventieprofielen

Aanmelden kan door je volledige naam, organisatie en telefoonnummer te e-mailen naar Astrid Arts: Aarts@stichtinghumanitas.nl