Skip to main content

Eenzaamheid hoort bij het leven en komt overal voor. Ook binnen bedrijven en organisaties. Dat is op zich niet erg, behalve wanneer mensen er extreem mee te maken hebben.

Hoe kun je zien dat mensen zich (misschien) eenzaam voelen? Hoe leer je dat signaleren? Oftewel, hoe leer je de signalen herkennen? En wat kun je er vervolgens mee doen? Waar kan je terecht met je signalen? En vooral: Hoe knoop je een gesprek aan met iemand waarvan jij vermoedt dat hij/ zij zich wel eens eenzaam voelt.

De training begint met een monoloog, waarin wij een kijkje krijgen in het hoofd van een medewerker, diens collega en de leidinggevende. Hoe ervaren zij elkaar en zichzelf?

Ingesleten patronen worden blootgelegd en signalen van eenzaamheid worden zichtbaar/bespreekbaar gemaakt, waardoor men leert om met een andere bril naar elkaar te kijken.

Na de monoloog volgt een (interactief) dialoog. Hierin ligt de focus op wat je zelf kan doen wanneer je eenzaamheid signaleert. Maar ook de persoon die zich eenzaam voelt kan adviseren wat hij/zij zelf kan doen?

Doelgroep:
Professionals en vrijwilligers in Rotterdam

Groepsgrootte:
Minimaal 15 en maximaal 25

Duur:
2,5 uur

Interesse in onze van trainingen?

Neem contact met ons op. We informeren je graag verder over de mogelijkheden.