Korte Beschrijving

Vrijwilligers maken bloemstukjes om buurtbewoners te verblijden. Dat kan zijn voor een buurvrouw of buurman die ziek is, alleen geraakt, eenzaam of juist jarig is. Er is altijd wel een reden om iemand net dat beetje extra aandacht te geven met een bloemetje van Tulpen uit Rotterdam.

Met elkaar bloemstukjes maken is vooral erg gezellig. Het is leuk om iets te doen voor de buurt en zo contact te hebben met de andere vrijwilligers en buurtbewoners. Dit onderlinge contact is zeer waardevol waarbij we respect hebben voor elkaar. Even bijpraten met een kopje koffie of thee en tijdens het bloemschikken versterkt het onderlinge contact.

Ook is het leuk om met een bloemetje van Tulpen uit Rotterdam, contact te maken met een buurtbewoner waar je anders niet zo snel had aangebeld. Met een bloemetje gaat de deur wat gemakkelijker open, en is het een middel om zonder al teveel woorden net dat beetje extra aandacht te kunnen geven.

Resultaten

In 2017 werden er in totaal 1525 bloemstukjes gemaakt en hebben we met elkaar vele buurtbewoners blij gemaakt!

Project of vaste werkwijze?

Het concept van Tulpen uit Rotterdam is herkenbaar door gebruik te maken van standaard vaasjes en flesjes, waarbij het bloemschikken niet kan mislukken. Een klein bloemstukje kan net zoveel betekenen als één groot boeket. We hanteren één simpele regel: 1e stap = bladgroen gebruiken en 2e stap aanvullen met bloemen. Bloemschikken op z’n Rotterdams, eenvoudig en laagdrempelig.

Voor de aankleding van de bloemschiktafel gebruiken we rood/wit geblokt tafelbont en met de onderborden, bloemen-afvalemmertjes en emmers met bloemen, ziet het er altijd weer gezellig en uitnodigend uit.

Om het logo van Tulpen uit Rotterdam meer bekendheid te geven, maken we gebruik van stempeltjes en stickers.

Gezelligheid staat voorop, en daarom mag een lekker koekje bij de koffie tijdens de workshop’s niet ontbreken.

Inmiddels zijn er op verschillende locaties activiteiten van Tulpen uit Rotterdam:

  • Nozepandje (Hooidrift 45)
  • Leespaleis, PupillenKidz (Heemraadstraat 60)
  • Huis van de Wijk PostWest, wmoradar.nl (Tidemanstraat 80)
  • De Larikskapel, de Rank #HILL (Larikslaan 215)
  • Hospice De Vier Vogels (Matenesserlaan 424b)
  • Huis van de Wijk De Kristal, Buurtwerk.NL (Cypruslaan 404)
  • Logeerhuis De Buren, Samen010 (Astaniaplein 7)
  • Maranathakerk, Samen010/Thuis aan de Maas (Hillevliet 116)

Tips

Doordat we de vaasjes weer graag terug ontvangen, kunnen we de kosten beheersbaar houden. Door het stickertje met het logo van Tulpen uit Rotterdam, zijn de vaasjes en flesjes goed herkenbaar. Na een paar weken kan het vaasje weer worden opgehaald bij de ontvanger van het bloemetje, en levert zo ook een extra contactmoment op. Natuurlijk kan het vaasje ook worden ingeleverd op de locatie waar de workshop bloemschikken wordt gehouden (zie hiervoor de agenda per locatie op onze Website). Verder kan het vaasje ook worden afgegeven bij de bloemist die is aangesloten bij Tulpen uit Rotterdam (Boeketterie Binnenweg, Sjerp Bloemsierkunst, Robbie’s Bloemensteeg).

Contact

Stichting Tulpen uit Rotterdam
Piet de Jong
06 22 67 89 11
www.tulpenuitrotterdam.nl
info@tulpenuitrotterdam.nl

 

Foto credits: Arnoud Verhey Fotografie