Café de Kapenees is een theatersoap die in Rotterdam heeft getoerd. Het is zo gemaakt dat wordt ingespeeld op actuele thema’s die leven in de stad. Denk aan eenzaamheid onder ouderen, de tegenprestatie en herstructureringen van het woningaanbod in volkswijken. Van de soap zijn opnames gemaakt die op groot scherm kunnen worden afgespeeld. De afleveringen kunnen ook goed gebruikt worden om na afloop of in de pauze in gesprek te gaan met ouderen.

Het verhaal van de soap is gesitueerd op Katendrecht en gaat over café de Kapenees. Het enig ouderwetse overgebleven café op de Kaap met eigenaresse Zus en vaste klant Koos Schnepper. De theatersoaps is een productie van Theater Walhalla en het Rotterdams Wijktheater.

Duur

4 afleveringen van elk anderhalf uur. Elke aflevering bestaat uit twee delen en een pauze. Elk deel eindigt met een cliffhanger, hierdoor worden bezoekers geprikkeld om door te kijken om te zien hoe het afloopt.

Omvang

Op maat en afhankelijk van de locatie.

Kosten

De voorstellingen kunnen op aanvraag gratis via internet worden gedownload. Je moet wel zelf zorgen voor een groot scherm en goede geluidsapparatuur.

Contactpersoon

Anamaria Cruz
anamaria@rotterdamswijktheater.nl
010 – 423 01 92

Organisatie

Rotterdams Wijktheater
Herenwaard 17
3078 AK Rotterdam

 

Time to dance
Volgend bericht