Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop Eenzaamheid kent (g)een gezicht!

15 april 2019 | 09:30 - 11:00

Eenzaamheid hoort bij het leven en komt overal voor. Ook binnen bedrijven en organisaties. Dat is op zich niet erg, behalve wanneer mensen er extreem mee te maken hebben.

Hoe kun je zien dat mensen zich (misschien) eenzaam voelen? Hoe leer je dat signaleren? Oftewel, hoe leer je de signalen herkennen? En wat kun je er vervolgens mee doen? Waar kan je terecht met je signalen? En vooral: Hoe knoop je een gesprek aan met iemand waarvan jij vermoedt dat hij/ zij zich wel eens eenzaam voelt.

De training begint met een monoloog, waarin wij een kijkje krijgen in het hoofd van een medewerker, diens collega en de leidinggevende. Hoe ervaren zij elkaar en zichzelf?

Ingesleten patronen worden blootgelegd en signalen van eenzaamheid worden zichtbaar/bespreekbaar gemaakt, waardoor men leert om met een andere bril naar elkaar te kijken.

Na de monoloog volgt een (interactief) dialoog. Hierin ligt de focus op wat je zelf kan doen wanneer je eenzaamheid signaleert. Maar ook de persoon die zich eenzaam voelt kan adviseren wat hij/zij zelf kan doen.

Aanmelden kan via info@coalitieerbijrotterdam.nl. Een leuk bijkomstigheid, wethouder Sven de Langen is ook aanwezig bij deze premiere.

Gegevens

Datum:
15 april 2019
Tijd:
09:30 - 11:00
Website:
www.stichtinghumanitas.nl

Locatie

Humanitas
Pieter de Hoochweg 110
Rotterdam,
+ Google Maps

Organisator

Coalitie Erbij Rotterdam
E-mail:
info@coalitieerbijrotterdam.nl