Skip to main content

Sinds 2016 zet Zorgzaam010 zich in om Rotterdammers met elkaar te verbinden. Wat zij zeggen is: “Iedereen heeft wel eens iets nodig, en iedereen kan iets goeds doen voor een ander of onze stad. Zo worden we samen nog sterker, en Rotterdam nog mooier”. 

Uit onderzoek onder de deelnemers van Zorgzaam010 blijkt dat 89% door gebruik van het platform minder eenzaam is. Dat kan door via het platform op zoek te gaan naar een maatje, maar ook andersom, door zelf je hulp aan te bieden als maatje. Of in een andere vrijwilligersrol. Maar liefst 63% van de vrijwilligers actief op Zorgzaam010 doet vrijwilligerswerk om nieuwe mensen in de buurt te leren kennen en dit blijkt dus effectief!

Wat jij kunt doen als professional voor jouw cliënt op zoek naar gezelschap?

  • Moedig iemand aan op zoek te gaan naar een maatje, denk aan wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, schuldhulpmaatjes, huiswerkmaatjes, sportmaatjes en meer.
  • Bekijk samen welk vrijwilligerswerk er te doen is in de buurt, filter de mogelijkheden, vindt de vrijwilligersrol die het beste past en stuur een bericht.
  • Is jouw cliënt niet digivaardig of te kwetsbaar om zelfstandig op zoek te gaan? Plaats dan een vraag namens je cliënt zodat jij het eerste contact legt en bijvoorbeeld ook zorgt voor een VOG of training.