Skip to main content

Tijdens de Expertgroep op woensdag 7 juni 2023 kwamen Frank Vijg en Piet Kramer van de Excelsior Foundation en Elke Oost van DOCK op bezoek om te vertellen over een aantal van hun projecten in het kader van het tegengaan van eenzaamheid en sociaal isolement. 

Excelsior Football Memories

Een mooi en succesvol project is Excelsior Football Memories. Een wekelijks evenement waar ze samen met ouderen leuke activiteiten doen om goede herinneringen op te halen in hun eigen honk of ergens in Rotterdam, zoals de Rotterdamse bustour met de Excelsior bus. Dat klein begon door een aantal foto’s en boeken van het oude Rotterdam neer te leggen en onder het genot van een kop koffie met een aantal ouderen te praten over vroeger. Een simpel idee met een grote impact. 

Walking Football

Natuurlijk zou het Excelsior niet zijn als ze ook iets met sport deden. Daarom hebben ze voor wie reguliere voetbal niet meer voor mogelijk is, Walking Football. Een wekelijkse activiteit waar 55-plussers samenkomen voor koffie en voetballen. De groep traint elke woensdagochtend en komt samen op de accommodatie van Sportclub Excelsior waar vanaf 9:00 uur de koffie klaar staat. Nieuwe mensen zijn hier altijd welkom. Aanmelden kan via de website van Excelsior Foundation.

Het was inspirerend en leerzaam om te horen over de aanpak van Excelsior Foundation in samenwerking met DOCK. 

Voorbeeld van Walking Football. Foto: Excelsior foundation.