Skip to main content

In debatcentrum Arminius Rotterdam vindt op donderdagavond 27 oktober de Aandachtslezing ‘Leugen en Waarheid’ plaats. Het woord is aan de journalist, schrijver en winnaar van de P.C. Hooft-prijs Bas Heijne.

Waarom groeit het wantrouwen jegens de wetenschap? Waarom trekken mensen zich steeds minder aan van feiten? Waarom is identiteit zo’n heet hangijzer geworden, in de politiek en in ons eigen leven? Waarom kost het zo veel moeite de zwarte bladzijden van onze geschiedenis onder ogen te zien? Waarom verdwijnt religie niet? Waarom is racisme zo hardnekkig? Hoe komt het dat de mens zowel goedmoedig is als uitermate gewelddadig? Bas Heijne gaat in deze lezing op zoek naar het verhaal achter het dagelijkse rumoer en de krantenkoppen. Hij sprak met denkers en wetenschappers (onder anderen Peter Pomerantsev, Angela Saini, Elaine Pagels, Martin Hägglund en Géraldine Schwarz) over grote kwesties die het debat in onze tijd bepalen. Samen vormen deze gesprekken een diepgravend portret van onze verwarrende tijd. Waarbij ook u zelf aan het denken wordt gezet. 

Voorafgaand aan de lezing wordt de jaarlijkse AandachtAward uitgereikt aan een aanprekend Rotterdams initiatief.

Gratis kaarten

Als partner van Coalitie Erbij krijgt u van ons een gratis toegangsbewijs. Bestel de kaarten op de website van Arminius en voer de actiecode ‘CoalitieErbijZL (voor zaal) of  ‘CoalitieErbijLS (voor livestream) in. Wilt u live aanwezig zijn? Wees er snel bij want de zaalkaarten zijn beperkt. 

Luistergoud
Luistergoud versterkt de verbinding tussen mensen in Rotterdam en omgeving. Naast de jaarlijkse Aandachtslezing doet Luistergoud dit o.a. door het aanbieden van gratis workshops in luistergesprekken en door het ondersteunen van communities. Lees meer op www.luistergoud.nl

logo luistergoud