Skip to main content

4 klassen van 2e jaar studenten van de HBO Verpleegkunde opleiding hebben een Urban Health Project gedaan. Dit was gericht op eenzaamheid onder jongeren.

Ze hebben zich gericht op de vragen: Wanneer spreek je van eenzaamheid onder jongeren? Is er een verschil tussen alleen zijn en eenzaam zijn?  Wanneer spreken we over problematische eenzaamheid? En voor wie is dit een probleem?  Welke factoren spelen een rol bij eenzaamheid? Hoe kan je eenzaamheid signaleren bij jongeren?
Met ruim 200 ingevulde enquêtes en 25+ diepte interviews is er veel informatie naar boven gekomen.

Een mooie aanbeveling die voortkwam uit dit onderzoek was dat het goed zou zijn als er een retrospectief onderzoek die in het verleden eenzaam waren maar nu niet meer eenzaam zijn, om te weten te komen wat hen heeft geholpen. De Coalitie Erbij Rotterdam is bijzonder trots op wat de studenten hebben gedaan met hun onderzoek. Onze complimenten voor hun prestaties! Ook bedanken wij hun docent Susan Hupkens die met haar begeleiding zo’n mooi resultaat heeft weten te bereiken. We hopen samen met de Hogeschool Rotterdam te kunnen blijven samenwerken om eenzaamheid onder jongeren nog beter te begrijpen en de aanpak eenzaamheid onder jongeren nog meer vorm te geven.

 

Onderzoeken zelf lezen?