Skip to main content

‘Zonder Ingrid Hoogstraaten geen gebiedsgidsen’

Ooit had iedere deelgemeente een eigen deelgemeentegidsje maar bij de ophef van de deelgemeenten zijn die stilaan verdwenen. Ingrid Hoogstraten, toen nog actief als pedicure, ontmoette veel ouderen in haar praktijk en merkte hoe deze ouderen nog steeds behoefte hadden aan zo’n handig overzichtelijk gidsje. Ingrid, een echte ondernemer, maakte in 2016 een prachtige seniorengids voor Charlois. Daarna was het niet meer dan logisch om Ingrid te betrekken bij de gebiedsgidsen die sinds 2018 in alle Rotterdamse gebieden verschijnen. Het is een enorme klus omdat ieder jaar opnieuw goed te plannen en te zorgen dat die gidsen inderdaad voor 31 december gedrukt zijn. En iedere keer krijgt Ingrid dat voor elkaar!

Vanaf 2022, met de start van de nieuwe welzijnsopdracht, is Coalitie Erbij niet meer betrokken bij het maken van de Gebiedsgidsen. De gemeente houdt een evaluatie om op basis daarvan te besluiten of en in welke vorm en oplage de gebiedsgidsen blijven verschijnen. 

Ingrid, onvoorstelbaar wat een berg werk jij verzet hebt. We willen je bedanken voor je enorme inzet, en voor de liefde die jij in de gidsen gestopt hebt. Zonder jou was dit nooit gelukt. 

Graag doen we dat ook nog een keer live!

Bekijk hier de Gebiedsgidsen 2021 - 2022