Skip to main content

Altijd al graag als vrijwilliger een schilderactiviteit willen doen met een groepje ouderen? Of wil je de bestaande schildersgroep weer een ‘boost’ geven? Pak dan nu je kans. Schilder mee en ontdek hoe leuk dit is. Ervaring is niet nodig. 

Via de tv-cursus bij Open Rotterdam (YouTube kanaal) krijg je van een kunstenaar uitleg over kleuren mengen, een ondergrond maken en het schilderen van een typisch Rotterdams gebouw, brug of een onderwerp naar keuze. Pluspunt, SKVR en Open Rotterdam ontwikkelden deze driedelige tv-cursus. Ook is er een documentaire aan de cursus gekoppeld waar je een schildergroep volgt, waaruit je veel inspiratie en praktische tips kan halen!

Waarom een schildergroep?

Talenten ontdekken en je creativiteit uitdagen, dat is wat belangrijk is voor de deelnemers van de kunstactiviteiten. Dat geldt ook voor ‘Schilder je mee?’. Via deze groepsactiviteit kunnen deelnemers op een prettige manier invulling geven aan de dag. Zij kunnen het werk aan elkaar laten zien, inspireren en vragen stellen. Het samen doen geeft plezier en glunderende gezichten als de schilderijen klaar zijn. Dus pak je kans en Schilder mee!

Meld je aan 

Wil je als vrijwilliger met een groep ouderen aan de slag gaan? Dan kan je eerst kosteloos een workshop ‘Schilder je mee?’ volgen bij een beeldend kunstenaar van SKVR. Wil je mee doen aan de workshop geef je dan snel op bij de activiteiten estafette van Coalitie Erbij Rotterdam, via het contactformulier onderaan deze pagina. Na goedkeuring ontvang je een schilderpakket waar jij met je groep aan de slag kan gaan. Na afloop van de workshop ontvang je een praktisch beschrijving van wat je nodig hebt om met je groep (weer) aan de slag te gaan.
‘Schilder je mee?’ is door Pluspunt en SKVR opgezet op verzoek van de gemeenteraad. Zij willen ouderen de mogelijkheid bieden om op een gemakkelijke manier met kunst bezig te zijn. Coalitie Erbij Rotterdam ondersteunt dit initiatief graag mee.

Tentoonstelling
Graag ontvangen we na afloop van de workshops minimaal drie schilderwerken die in de groep gemaakt zijn om te exposeren. Van de schilderwerken maken we een grote tentoonstelling in november 2021.
Meer informatie bij Pluspunt via info@pluspuntrotterdam.nl of 010-4671711, of via SKVR, www.skvr.nl/schilderjemee of 06-16193039 vragen naar Peggy van Mosselaar. 
    Voorwaarden:
    - Heb je al aan eerdere acties van de activiteiten estafette meegedaan, dan kan je de activiteit aanvragen, mits je ook andere ouderen benaderd.
    - Wij ontvangen graag een aantal foto’s die gebruikt mogen worden voor publicatie.
    - De logo’s van Pluspunt, SKVR, Gemeente Rotterdam en de Coalitie Erbij Rotterdam worden gebruikt op de PR welke jullie doen.
    - Na afloop ontvangt Pluspunt drie schilderwerken voor de expositie.