Skip to main content

Beste collega’s, partners, actieve bewoners in de wijken, 

Afgelopen jaar hebben veel servicecomplexen, welzijnsorganisaties en Rotterdammers met ons meegedaan aan de Rotterdam Breit voor Innocent Campagne geregisseerd vanuit de Coalitie Erbij Rotterdam. Dit was zo een groot succes dat we de actie dit jaar gaan herhalen. Op 4 oktober gaan we feestelijk van start, de actie loopt door tot 1 maart 2022.

Ieder gebied kan met meerdere locaties meedoen. Je kan een startpakket met patronen, flyers en posters ontvangen. Indien nodig ook wol om mee te starten. Aan jullie de taak om de bewoners uit je buurt erbij te betrekken. Aan de actie kan een iedereen meedoen in alle leeftijdscategorieën, deze activiteit is er voor iedere Rotterdammer. 

Waarom breien?

De sociale cohesie ontstaat doordat men het gevoel krijgt om iets met elkaar te doen, vanuit je eigen huis of vanuit je breiclub. Ook is dit een middel om een breiclubje te kunnen starten.

Omdat je ook mensen hebt die niet kunnen breien of haken maar wel graag willen helpen, kunnen zij helpen met de pakketjes maken. De bedoeling is niet om grote bollen wol te geven, maar een leuk gemêleerd pakketje met meerdere kleine bolletjes. Dit is leuk werk voor mensen die niet kunnen breien of haken. Ook kunnen zij pompoentjes maken voorop de mutsjes, een wol-inzamelingspunt zijn, etc. 

Goedgemutste brei trofee 2021-2022

Om er een extra element aan toe te voegen hebben wij een goedgemutste brei trofee 2021-2022 voor de locatie wie de meeste mutsjes heeft gebreid, met een heerlijk gebakje voor de betrokkenen. De trofee werd voor de editie 2020-2021 gewonnen door de Plussenburgh. In totaal werden er door alle partijen ruim 9200 mutsjes gemaakt. Een heel mooi aantal maar wij hopen natuurlijk dit jaar op veel meer! De mutsjes van het afgelopen seizoen waren soms echte kunstwerkjes, dat we dit jaar ook een originaliteitsprijs gaan uitreiken.

Meedoen?

Dus kortom meld je aan via: activiteiten@coalitieerbijrotterdam.nl, vermeld je naam, organisatie, het gebied/ locatie, hoeveel je flyers nodig hebt dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Dit bericht delen met je netwerk? Graag!