11 november, Damiaan Denys in Rotterdam: Waarom zijn we gelukkig én depressief?

In debatcentrum Arminius Rotterdam vindt op donderdagavond 11 november de Aandachtslezing ‘Waarom zijn we gelukkig én depressief?’ plaats. Het woord is aan de Vlaamse filosoof en hoogleraar psychiatrie Damiaan Denys. 

Er is iets geks aan de hand. Nederland behoort tot de gelukkigste landen ter wereld. Nooit eerder was de welvaart hoger, rijkdom groter en levenskwaliteit beter. Nederland staat aan de top van de wereld in onderwijs, leefomgeving, gezondheid, veiligheid en welzijn. Toch lijden vier op de tien Nederlanders eens in hun leven aan een psychische stoornis en zijn jaarlijks een miljoen mensen in behandeling voor psychische klachten. We zijn gelukkiger dan ooit, maar ook zieker dan ooit. Hoe kunnen we deze paradox begrijpen? Verwachten we te veel van het leven? Is de druk om gelukkig te zijn te groot?

Voorafgaand aan de lezing wordt de jaarlijkse AandachtAward uitgereikt aan een aanprekend Rotterdams initiatief.

Gratis kaarten

Als partner van Coalitie Erbij krijgt u van ons een gratis toegangsbewijs. Bestel de kaarten op de website van Arminius en voer de actiecode ‘LuistergoudCER’ (voor zaal) of  ‘LuistergoudCERzoom’ (voor livestream) in. Wilt u live aanwezig zijn? Wees er snel bij want de zaalkaarten zijn beperkt. 

Luistergoud
Luistergoud versterkt de verbinding tussen mensen in Rotterdam en omgeving. Naast de jaarlijkse Aandachtslezing doet Luistergoud dit o.a. door het aanbieden van gratis workshops in luistergesprekken en door het ondersteunen van communities. Lees meer op www.luistergoud.nl

logo luistergoud