Skip to main content

Astrid van der Steen, managing director bij Zorgzaam010

Wat is jouw persoonlijke betrokkenheid bij de eenzaamheid van Rotterdamse jongeren? 

Wat doe je dan en hoe ga jij hiermee om?

Vanuit mijn rol bij Zorgzaam010 zoek ik altijd naar verbinding. Bijvoorbeeld tussen de vele mooie projecten die er al zijn en ons matchingsplatform, zodat zij kunnen profiteren van de mogelijkheden van bijvoorbeeld ons bereik. Ik geloof zelf heel erg in de kracht van lokaal/fysiek en digitaal en zie dat we daar ook de mooiste resultaten mee bereiken. Het maakt me dus heel gelukkig als wij een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van eenzaamheid, of breder het welzijn van jongeren, van een samenwerking binnen de maatschappelijke diensttijd tot 2 individuele maatjes die elkaar via ons vinden. Maar ik wil het ook altijd graag beter doen. Zo kijken we samen met jongeren naar hoe we ons platform en de vacatures die erop staan aantrekkelijker kunnen maken voor hen. 

Bij welke organisatie werk je?

Zorgzaam010

Wat is het aanbod van jou organisatie aan (eenzame) jongeren?

Zorgzaam010 is het online matchingsplatform voor vrijwilligerswerk en burenhulp in de Gemeente Rotterdam. Het platform verbindt vraag en aanbod maar bovenal verbindt het mensen. 

Helpen maakt je happy, vrijwilligerswerk doen of een ander helpen kan een jongere écht uit het sociale isolement halen. Niet alleen leer je nieuwe mensen kennen, je leert jezelf kennen en kan groeien door middel van vrijwilligerswerk. 58% van de vrijwilligers geregistreerd op Zorgzaam010 is vrijwilligerswerk gaan doen om nieuwe mensen in de buurt te leren kennen en 87% zegt door het platform minder eenzaam te zijn.

Met Zorgzaam010 bereiken we een brede doelgroep waaronder ook veel jongeren. 56% van de vrijwilligers is jonger dan 40 jaar en ook onder de mensen die hulp vragen zijn veel jongeren. Het matchingsplatform is eenvoudig in gebruik, ook via mobiel, en laagdrempelig. Zo maak je zelf de keuze of je een vraag plaatst om een maatje te vinden of dat je jezelf als maatje aanbiedt. Of je gaat helpen bij de dierenopvang, activiteiten begeleiden voor ouderen of wedstrijden fluiten bij de voetbalclub. Op Zorgzaam010 vind je altijd iets wat bij je past. 

Contactgegevens

Astrid van der Steen
Astrid@nlvoorelkaar.nl / 06 55 25 33 83

www.zorgzaam010.nl