Skip to main content

Peter Steenbergen, directeur Thuis Op Straat (kortweg TOS)

Wat is jouw persoonlijke betrokkenheid bij de eenzaamheid van Rotterdamse jongeren? 

Wat doe je dan en hoe ga jij hiermee om?

Mijn persoonlijk doel is Rotterdamse jongeren te ondersteunen in die fases van het leven waar dat om uiteenlopende redenen soms nodig is. Grenzen stellen en kansen bieden. Het gaat om Aandacht, Aanspreken, Aanmoedigen en Aanpakken. Iedereen heeft een Anker nodig.

Bij welke organisatie werk je?

Thuis Op Straat (TOS)

Wat is het aanbod van jou organisatie aan (eenzame) jongeren?

TOS biedt circa 200 jongeren een bijbaantje en 150 stagiairs een leer & ervaringsplaats. Bij de interne TOS-opleiding is er veel aandacht voor het signaleren van eenzaamheid onder jeugdigen. Opvallend veel jongeren geven aan zich niet zozeer eenzaam te voelen, maar wel dat zij het gevoel hebben er alleen voor te staan. TOS is vrijwel op alle dagen in de week actief in de buitenruimte. Tijdens activiteiten is er sprake van een behoorlijke groep heavy users. Wat zegt dat over hun positie thuis, op school en in hun vrije tijd. De medewerkers van TOS zijn de ogen en oren van de straat, praktische pedagogen, die horen, zien en helpen.  

Contactgegevens

Peter Steenbergen
06-53714353

www.thuisopstraat.nl