Skip to main content

Omar Zaroual, jongerencoach + bij Buurtwerk

Wat is jouw persoonlijke betrokkenheid bij de eenzaamheid van Rotterdamse jongeren? 

Wat doe je dan en hoe ga jij hiermee om?

De coronacrisis heeft veel impact op de mensheid en ook op jongeren. Verschillende onderzoeken laten zien dat jongeren eenzamer zijn geworden sinds de crisis. Binnen Buurtwerk.nl begeleid ik jongeren op verschillende leefgebieden. Zo kom ik in contact met jongeren die zich eenzaam voelen. Ik merk dat jongeren het moeilijk vinden om er over te praten en te erkennen dat ze zich eenzaam voelen. Ik ga samen met hen op zoek naar de meest passende oplossing in hun situatie. Die oplossingen verschillen. De een help met het verbeteren van vaardigheden om contacten aan te gaan, de ander help je door te gevoelens een plek te geven en weer iemand anders is gebaat bij toeleiding naar een activiteit.  

Eenzaamheid onder jongeren is een probleem en ik ben verheugd dat ik een bijdrage kan leveren om samen met de Coalitie en partners een eenzaamheidsaanpak onder de jongeren te ontwikkelen.

Bij welke organisatie werk je?

Buurtwerk.nl

Wat is het aanbod van jou organisatie aan (eenzame) jongeren?

Individuele begeleidingHet is mijn werk om jongeren te begeleiden die tegen drempels aanlopen op verschillende levensterreinen (denk aan school, op werk, met ouders, vrienden, financieel). Ook eenzaamheid komt aan de orde. Vaak bij hulpvragen over gameverslaving, weinig contacten, pesten, spelen eenzaamheidsgevoelens een rol. Het is mijn werk om deze gevoelens samen met jongeren te duiden, een plek te geven en te kijken naar passende interventies. 

Daarnaast heeft Buurtwerk.nl ambulant werk en groepsactiviteiten voor jongeren: Hierbij zien en spreken we jongeren. Ik ga in gesprek met jongeren en kijk wat hen bezig houdt, wat hen kracht geeft, waar ze tegenaan lopen. Het verkennen of eenzaamheidsgevoelens een rol spelen hoort daarbij. 

Informatie en adviesWe geven verschillende voorlichtingen. Een goed voorbeeld hiervan is het opzetten van informatiekramen op scholen, waar jongeren in gesprek gaan over het thema Eenzaamheid. Daarnaast kunnen zij hun kennis delen en vergroten doormiddel van een kennisquiz over dit onderwerp. Mocht er toch meer zorg nodig zijn, dan zoeken wij naar gepaste hulp of dienstverlening.  

Contactgegevens

Omar Zaroual, Jongerenwerker +
omar.zaroual@buurtwerk.nl / 0612879466

www.buurtwerk.nl