December is een maand van eten en gezelligheid, maar ook een maand waarin eenzaamheid extra de kop opsteekt. Zeker in deze tijd waarin bij elkaar komen beperkt mogelijk is. Een momentje aandacht is juist nu hard nodig. In deze maand vinden er daarom diverse acties plaats om Rotterdamse ouderen een momentje van aandacht te geven en een hart onder de riem te steken.

Wethouder Sven de Langen (zorg, welzijn, ouderen en sport) en bestuurder van Sint Laurensfonds Peter Lamers,  bezorgden kerststollen bij een aantal ouderen, in het Jan van der Ploeghuis in Rotterdam. “Juist nu, met de feestdagen de deur, kunnen kleine gebaren en een praatje aan de deur een enorm verschil maken. Fantastisch om te zien hoeveel partners en vrijwilligers zich inzetten voor de ouderen in onze stad!” aldus de wethouder.

Tekst gaat verder onder foto.

In totaal worden deze maand ruim 5.000 kerststollen persoonlijk door vrijwilligers bij ouderen in de stad langsgebracht. Zij bellen aan, bieden een kerststol aan en maken een praatje om te kijken hoe het met de oudere gaat. Een klein gebaar met een grote betekenis.

Jeroen Wolfs, vrijwilliger bij Stichting Vier het Leven: “Op mijn eerste adres barstte mevrouw in tranen uit. Zo ontroerd en dankbaar was ze. Daar doen we het voor.”

Deze actie is mogelijk gemaakt door Coalitie Erbij Rotterdam en Sint Laurensfonds.

Coalitie Erbij Rotterdam is een kennis- en netwerk organisatie op het gebied van eenzaamheid in Rotterdam. “We hebben de organisaties uit ons netwerk gevraagd mee te helpen. En binnen een maand worden er duizenden momentjes aandacht geschonken aan ouderen. Fantastisch!

Sint Laurensfonds heeft deze actie financieel mogelijk gemaakt. “Sint Laurensfonds steunt deze actie graag, omdat organisaties zo actief meewerken aan het tegengaan van eenzaamheid in Rotterdam en daarmee aan het versterken van Rotterdammers”.