Haak jij ook aan?

Door 13 november 2020Nieuws

Goedgemutste Breicampagne
Eenzaamheid in de wijken neemt enorm toe, vooral bij ouderen. Voorlopig is er nog geen zicht op wanneer de teugels weer los kunnen en we elkaar weer ‘gewoon’ kunnen ontmoeten. Hoe kunnen we coronaproof de saamhorigheid en betrokkenheid terugbrengen en bijdragen aan een nuttige dagbesteding? Door met heel Rotterdam aan te haken aan bij de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Samen beien en haken we mutsjes voor op de flesjes van Innocent Drinks. Het Nationaal Ouderenfonds krijgt voor ieder mutsje 20 cent.

Voor alle Rotterdammers
Ieder gebied in Rotterdam kan met meerdere locaties meedoen! Je krijgt bakken waar de mutsjes in verzameld kunnen worden, patronen, zakjes om mutspakketjes te maken, flyers en posters. Indien nodig krijg je ook wol om mee te starten. Aan jullie de uitdaging om de bewoners uit je buurt erbij te betrekken.

De actie is gericht op ouderen, maar iedereen kan meedoen! Zelfs mensen die niet kunnen handwerken, kunnen bijdragen door wolpakketjes te maken, pompoentjes te maken voor op de mutsjes of een wol-inzamelingspunt te zijn. Sociale cohesie ontstaat doordat men het gevoel krijgt iets met elkaar te doen. Ook in quarantaine kan je meedoen!

Doe mee en win!
We gaan tijdens de wintermaanden breien en haken, tot en met 22 februari 2021! De locatie die de meeste mutsjes heeft gebreid wint de Goedgemutste Breitrofee 20-21 en iets lekkers! De wethouder overhandigt eind februari de mutsjes op een ludieke manier aan Innocent.

Meld je aan via: activiteiten@coalitieerbijrotterdam.nl
Mogelijk gemaakt door: DOCK, SOR, Laurens Fonds en Coalitie Erbij Rotterdam.