Skip to main content

Stichting OOPOEH, een afkorting voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier, wil de komende jaren graag haar activiteiten in Rotterdam intensiveren. 

Stichting OOPOEH doorbreekt de eenzaamheid door de senioren (OOPOEH’s) duurzaam te koppelen aan een lieve oppashond en hun baasje. Baasjes zoeken een lieve oppas voor hun hond, senioren verlangen naar gezelschap en beweging en honden willen vertroeteld worden. Een winwinwin situatie waardoor er wederkerigheid ontstaat. Het is een bewezen effectieve methode tegen eenzaamheid bij ouderen waar ook minister Hugo de Jonge erg enthousiast over is. Zie hier een filmpje van zijn werkbezoek bij OOPOEH Riet.

Juist nu tijdens Corona

Het aantal aanmeldingen van senioren die op een hondje willen passen is sinds versoepelingen van de RIVM richtlijnen recordbrekend hoog. Zeker nu blijkt het gezelschap van een vrolijke knuffelbare viervoeter heel aantrekkelijk gezelschap. En al wandelend (beweging!) met een hondje maak je snel contact waardoor je veel gemakkelijker buurtbewoners ontmoet.  Kortom: Een oppashond maakt echt gelukkig en gezond!

55-plusser die graag op een hondje zou willen passen kunnen zich aanmelden op www.oopoeh.nl of contact zoeken via 020-7853745 of info@oopoeh.nl.