Veronique Vaarten

Beeldbellen en video-vergaderen, intensief en saai, dus ik hoop zeker niet dat dit normaal blijft.

Veronique Vaarten, Voorzitter Coalitie Erbij Rotterdam

Doe mee met met onze zomeractie! 

Afgelopen Pinksterdagen hadden we de eerste echte zomerse dagen van dit seizoen. Ondanks het mooie weer wordt deze zomer echt anders dan alle voorgaande zomers. Voorlopig zitten we nog in een anderhalve meter samenleving met alle beperkingen die daar bij horen.

Als Rotterdammers gaan we natuurlijk niet bij de pakken neer zitten. Vandaar dat we als Rotterdamse Coalitie Erbij een alternatieve Zomeractie bedacht hebben. Het is een actie waar iedereen aan mee kan doen. Deel je zomerverhaal + foto via onze website. Weet je er iets moois van te maken, dan horen we dat graag. Valt het je vies tegen deel dan mag dat ook gedeeld worden. Als Coalitie Erbij horen we graag hoe je in deze tijd in contact blijft met mensen om je heen, hoe houden we elkaar Erbij.

Voor mijzelf betekent deze zomer nog steeds veel vanuit huis werken en gemis van collegiale gezelligheid, stimulans en ondersteuning. In plaats daarvan beeldbellen en video-vergaderen, intensief en saai dus ik hoop zeker niet dat dit normaal blijft. Reizen op de fiets of als het echt nodig is met mondkapje in het Openbaar Vervoer.

Kaartenactie

Omdat ik veel familie en vrienden buiten de stad heb, ben ik de laatste maanden steeds meer kaarten gaan versturen. Het leuke is, dat ik ook weer kaartjes terug vind in mijn brievenbus, iedere keer een leuke verrassing.

Toen de Rotterdamse kunstenaar, Henny van Leeuwen, me een mailtje stuurde waarin hij zijn aquarellen als postkaart aanbood, heb ik meteen een set van 25 kaarten besteld. Dit bracht me op het idee van een simpele kaartenactie, waarmee ik nu in het werk aan de slag ga. Ik stuur mensen (wijkbewoners, collega’s, partners et cetera) twee kaarten: een speciaal kaartje van mij aan hen en een tweede onbeschreven kaart. Ik doe er een briefje bij waarin ik hen vraag om die tweede kaart naar iemand anders te sturen of bij een buur of vriend in de bus te doen.

Inmiddels heb ik al een enthousiaste collega die dit graag in het zomerprogramma van wmo radar op wil nemen. Henny vond het een erg leuk idee, dat zijn kaarten op deze manier gebruikt worden.

Wil je ook mee doen? Maak je eigen variatie op deze kaartenactie. Mijn kaarten bestel ik bij Henny van Leeuwen, voor de prijs hoef je het niet te laten. Neem dus even een kijkje in zijn kaartenwinkel: https://www.hennyvanleeuwen.nl/winkel/ansichtkaarten.html