Oproep! Rotterdamse communities 65+

Community – Kom Erbij (een onderzoek vanuit de Gemeente Rotterdam)

Dag beste mensen, senioren, initiatiefnemers, community builders en partners.

Communities zijn een fijne manier om te verbinden, om talenten te benutten, om ervaringen en kennis te delen en om sociale contacten te leggen.

Er vinden tal van communities plaats in Rotterdam. Om de communities in Rotterdam voor senioren van 65+ in kaart te brengen, doe ik graag een beroep op jullie inzichten. Als de communities duidelijk in kaart gebracht kunnen worden, kunnen zo ook weer meer senioren op de hoogte gebracht worden van deze mooie initiatieven.

Om duidelijkheid te creëren wat er verstaan wordt onder een community zijn er senioren en experts geïnterviewd. Volgens hen gaat een community over:

De kern van een community heeft te maken met een groep mensen die samenkomen om een gezamenlijk doel te verwezenlijken. Door de kwalitatieve burgerkracht wordt er binnen een community antwoord gegeven op wat de leden zoeken. Een community zorgt ook voor een gevoel van acceptatie, verbinding en samenhorigheid. Door vertrouwen en openheid onderling, worden de verbindingen binnen een community versterkt.

Een voorwaarde is dat er bij een community een vorm van opoffering moet plaatsvinden. Dit klinkt heftig maar dit kan al in de vorm zijn van het ‘opofferen’ van de tijd om bijvoorbeeld elke woensdagmiddag om 12:00 aanwezig te zijn. Bij een activiteit waar iedereen in en uit kan lopen, is er geen sprake van een ‘opoffering’. Dat maakt het verschil.

Wat zou het prettig zijn om een duidelijk en mooi overzicht te hebben met communities waar senioren zich bij aan zouden kunnen sluiten. (Uiteraard de tijd van Corona even buiten beschouwing gelaten).

Ben jij initiatiefnemer, deelnemer, community builder of partner van een community? Voldoet de community aan bovenstaande omschrijving? Community – Kom Erbij! Ik breng de community graag in kaart zodat iedereen in één oogopslag op de hoogte is van de communities in onze Rotterdamse Samenleving.

U kan contact met mij opnemen door een e-mail te sturen naar amy.jo-ann@hotmail.com of telefonisch bereiken via 06 83 57 53 47

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke en warme groet,

Amy Swart