Om te zorgen dat we met elkaar meer eenzame jongeren bereiken en hen beter kunnen helpen start de Lerende Praktijk Jongeren en Eenzaamheid. En dat is hard nodig, want eenzaamheid onder jongeren is een onderbelicht probleem, waar we nog veel te winnen hebben. We zijn daarom op zoek naar bijvoorbeeld Jongerenwerkers, Schoolmaatschappelijk werkers, Straatcoaches, Zorgcoördinatoren en Buurtwerkers die met elkaar willen leren hoe we eenzaamheid onder jongeren beter kunnen aanpakken.

Waarom zou je meedoen? Omdat het een hele fijne manier is om je kennis te verdiepen en er gelijk praktisch mee aan de slag te gaan. Je wisselt met elkaar tips en trucs uit over zaken waar je in je werk tegenaan loopt. Omdat er mensen zitten met verschillende vak-achtergronden, brengt iedereen weer een andere kijk en andere kennis mee. Samen sta je daardoor veel sterker.

Het kost ongeveer één tot twee uur in de maand en levert je veel handvatten op waarmee je beter je werk kunt doen, het geeft focus en is een prettige manier om goed op de hoogte te blijven van projecten en ontwikkelingen voor jongeren in Rotterdam. Met elkaar zorg je er bovendien voor dat eenzaamheid onder jongeren ook door anderen beter wordt opgepakt. Want wat jullie leren, delen we weer met andere professionals.

Interesse? Meld je aan voor de eerste bijeenkomst op 19 september om 14.00 uur bij Hanneke Vliet Vlieland.