Van 15 t/m 29 september is het Nationale Sportweek en staat ook Rotterdam in het teken van sport en bewegen. Sport en bewegen wordt niet langer alleen als een doel op zich gezien. Het is steeds vaker een middel om iets anders te bereiken, bijvoorbeeld het verminderen van eenzaamheid.

Speed-meet Bewegen Verbindt

Omdat ook Coalitie Erbij Rotterdam vindt dat bewegen een mooie manier is om mensen met elkaar te verbinden, organiseert de Coalitie een inspirerende speed-meet voor zorg- en welzijnsprofessionals. Tijdens deze speed-meet zijn er meerdere sport- en beweeg demonstraties. Kom meedoen en maak een afspraak voor een leuke demonstratie op locatie, voor je eigen doelgroep. Klik hier voor meer informatie.

Tips en financiële bijdrage voor je sport- of beweegactiviteit

Sport en bewegen wordt een middel om eenzaamheid te verminderen wanneer het een (wekelijks) terugkerende activiteit is. Enkele aandachtspunten bij terugkerende beweegactiviteiten:

  • Start met een kennismaking met bewegen: als iets gezelligs of bijzonders aan het einde van het seizoen of in de Nationale Sportweek
  • Zoek de juiste samenwerkingspartner
  • Verbindt de wereld van sport/bewegen met die van welzijn
  • Zorg voor een veilige omgeving
  • Gezelligheid is belangrijk tijdens de activiteit en bij de koffie na afloop
  • Zorg voor deskundige begeleiding
  • Zoek een gastvrouw/gastheer met aandacht voor iedere deelnemer
  • Bel de afhakers om te horen wat er aan de hand is
  • Vraag een kleine eigen bijdrage of werk met een strippenkaart

Ook bieden we onze partners die een terugkerende sport-, bewegings- en/of levensstijl-activiteit organiseren een financiële bijdrage van maximaal € 200,-. Dit aanbod geldt ook na de Nationale Sportweek. Vul het aanvraagformulier in of neem voor meer informatie contact op met Veronique Vaarten.

Extra promotie tijdens de Nationale Sportweek

In de Nationale Sportweek kun je bestaande of nieuwe sport-/beweegactiviteiten extra promoten via de website van de Nationale Sportweek. Kortom, de perfecte kans om gemakkelijk je activiteiten onder de aandacht te brengen.

Buurtsportcoach kan eenzaamheid signaleren

Een buurtsportcoach kan helpen bij het laagdrempeliger maken om mensen daadwerkelijk te laten bewegen. Ze zijn goed in het motiveren van verschillende doelgroepen en in mensen bij elkaar te brengen. En omdat de sfeer vaak anders is tijdens het bewegen, voelen sommige mensen zich ook vrijer om te praten. Daarmee hebben buurtsportcoaches een signalerende functie, ook als het gaat om eenzaamheid. Wil je als welzijnsprofessional in contact komen met buurtsportcoaches? Kijk dan eens op de site van Rotterdam Sportsupport.