lerende praktijk

Dat de aanpak van eenzaamheid in Rotterdam een succes is te noemen, heeft alles te maken met de aandacht die er is voor het onderwerp en de gedegen manier waarop gemeente en maatschappelijke organisaties de handen in een hebben geslagen om de aanpak van eenzaamheid te verbeteren. De succesvolle aanpak blijkt wel uit de daling van het aantal mensen dat zich eenzaam voelt in Rotterdam, tegen de landelijke trend in.

Een belangrijke succesfactor in de aanpak van eenzaamheid is het delen van kennis over het onderwerp door professionals om zo tot effectievere interventies te kunnen komen. In de Lerende Praktijken van Coalitie Erbij Rotterdam wordt hieraan hard gewerkt. Maar niet iedereen heeft tijd of mogelijkheid om aan te sluiten bij de bijeenkomsten. Daarom hebben we een ‘Online Lerende Praktijk’ opgezet.

Via de LinkedIn groep “Samen pakken we eenzaamheid aan – Rotterdam” kun je ervaringen uitwisselen. Je kunt er jouw succesverhaal, project of aanpak bekend maken onder andere professionals in Rotterdam. Of je kunt vragen of knelpunten voorleggen en collega’s uit heel de stad om tips en advies vragen. Zo hoeft niemand alleen het wiel uit te vinden en kun je leren en delen, zonder veel tijd te kwijt te zijn aan vergaderingen of bijeenkomsten. In de groep wordt ook regelmatig interessante artikelen en andere informatie geplaatst. Zo is het een ideale manier om op de hoogte te  blijven van de laatste ontwikkelingen rond de aanpak van eenzaamheid in Rotterdam.

Dus, werk je in Rotterdam? Heb je in je werk te maken met eenzame mensen? Word dan nu lid van de groep: “Samen pakken we eenzaamheid aan – Rotterdam” op LinkedIn.