Van 21 september t/m 1 oktober is de landelijke week tegen eenzaamheid. Coalitie Erbij Rotterdam steunt dit initiatief van harte omdat aandacht voor eenzaamheid hoog op de agenda moet blijven staan. 

Coalitie Erbij Rotterdam heeft de Week tegen Eenzaamheid omgedoopt tot de Kom Erbij Week omdat we juist de nadruk willen leggen op sociale betrokkenheid, in plaats van op eenzaamheid. Elkaar ontmoeten is dus het uitgangspunt.

Kom Erbij Week

Tijdens de Kom Erbij Week faciliteert Coalitie Erbij Rotterdam activiteiten in onze stad. Meerdere partners van de Coalitie verzorgen allerlei activiteiten, verspreid door Rotterdam. De activiteiten variëren van een high tea tot een dansmiddag. Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten. Partners die in aanmerking willen komen voor een financiële bijdrage voor hun activiteit, kunnen dit hier aanvragen.

Het hele jaar door Rotterdammers betrekken

Omdat Coalitie Erbij Rotterdam wil dat Rotterdammers niet in één week per jaar worden betrokken maar het hele jaar door, faciliteert de Coalitie, in tegenstelling tot voorgaande jaren, het hele jaar door activiteiten van haar partners. Astrid Arts: “Eenzaamheid beperkt zich niet tot 1 week, op deze manier kunnen Rotterdammers gebruik maken van veel meer activiteiten.”

Aftrap met congres in Amsterdam

De landelijke week tegen eenzaamheid start met het Nationaal Eenzaamheid Congres ‘De kunst van verbinding’ in het Auditorium van het Rijksmuseum te Amsterdam. Tijdens dit congres staan drie bijzondere invalshoeken en benaderingen ten aanzien van eenzaamheid centraal: kunst, sport en techniek. Meer informatie over het congres is hier te vinden. Aanmelden voor het congres kan hier.