Skip to main content

Marja van Katendrecht maakt namens Coalitie Erbij Rotterdam thema’s als eenzaamheid en sociaal isolement bespreekbaar. Door het taboe te doorbreken, kan eenzaamheid en sociaal isolement onder Rotterdammers worden verminderd.

Astrid Arts, voorzitter van de Coalitie, is blij dat Marja van Katendrecht zich namens de Coalitie wil inzetten. “Marja kan onderwerpen als eenzaamheid en sociaal isolement goed bespreekbaar maken. Op een luchtige manier stelt Marja moeilijke thema’s aan de orde.”

Eenzaamheid bespreekbaar maken

Als Rotterdamse alleenstaande vrouw zet Marja van Katendrecht zich graag in voor anderen. Omdat ze het belangrijk vindt om sociale betrokkenheid onder Rotterdammers te vergroten. Zelf voelt Marja zich ook wel eens eenzaam. “Veel mensen durven er niet over te praten. Door uit te spreken naar elkaar dat we ons allemaal wel eens eenzaam voelen, maken we het bespreekbaar en gaat het taboe eraf. Dat is nodig om eenzaamheid en sociaal isolement te kunnen verminderen.”

Sociale betrokkenheid vergroten

Volgens Marja is het belangrijk om niet alleen naast elkaar, maar ook met elkaar te leven. Je afsluiten van elkaar zorgt voor isolement. “Ik doe liever iets voor een ander dan dat ik alleen thuis zit, ook al vind ik het soms wel spannend om er op uit te gaan en mensen aan te spreken.” Daarbij benadrukt Marja dat het niet erg is om hulp te vragen. “Het is ook moeilijk. Je wilt iets doen, maar je weet niet goed wat. Ik kan Rotterdammers erop wijzen wat ze kunnen doen. Een eerste stap kan bijvoorbeeld zijn om je open te stellen voor elkaar en elkaar gedag te zeggen op straat.”

 

Foto credit: Arjen Jan Stada

Bewaren