Skip to main content

Donderdag 2 juni, van 9.30 tot 12.30

Door middel van een onzichtbare draad is een groot aantal vrijwilligers en professionals in Rotterdam met elkaar verbonden. Allemaal helpen zij mee om de druk van eenzaamheid te verlichten. Ze werken onder anderen bij een crisiscentrum, zorginstelling en verschillende kerken en moskeeën. Met een luisterend oor, praktische oplossingen of via groepsopvang proberen zij zoveel mogelijk mensen te helpen.

CompilatieVerhalen

Op donderdag 2 juni 2016 willen we de onzichtbare draad tevoorschijn halen. In de afgelopen weken hebben Coalitie Erbij Rotterdam en Eelco Koolhaas (Ministerie van Verhalen) professionals en vrijwilligers bij elkaar gebracht om verhalen op te tekenen. Deze verhalen zullen op 2 juni als boekje worden gepresenteerd: Eenzame Kwesties.

Door de verhalen komen we meer te weten over hoe (religieuze) rituelen mensen troost kunnen bieden en de grote behoefte van ouderen om terug te kijken op hun levenservaringen. We lezen dat mensen die aankloppen bij het crisiscentrum soms in geen maanden iemand gesproken hebben en hoe mensen met een licht verstandelijke beperking door onbegrip bij ‘de loketten’ geïsoleerd raken.

Op deze dag bespreken en lezen we met elkaar deze verhalen. Ook alle auteurs zijn uitgenodigd! Wat leert het ons? Wat zien we nog over het hoofd?

Maar het blijft niet bij lezen en bespreken. Met hulp van Ministerie van Verhalen gaan we het boek Eenzame Kwesties in recordtijd samen afmaken! Kortom, we maken het community-boek Eenzame Kwesties!

Doe mee! Kom naar de boekconferentie en deel uw ervaring en inzicht met de rest. U kunt zich hier aanmelden. N.B. Ook als u al eerder een plek heeft gereserveerd, moet u de aanmelding definitief maken door u online aan te melden.

Wanneer: 2 juni 2016, van 9.30 tot 12.30 uur. Inloop vanaf 9.00 uur. Met aansluitend een netwerklunch.

Plaats: Essalam Moskee, Vredesplein 7, 3074 SN Rotterdam

Wij hopen u daar te zien!

Astrid Arts

Melek Erdogan

Ben de la Mar

Coalitie Erbij Rotterdam