Skip to main content

Op vrijdag 22 april vond de try-out plaats van de voorstelling ‘Vechten tegen eenzaamheid’ door Kees van Loenen. Begin 2016 gaf de schrijver en acteur zichzelf de opdracht om een theatrale tekst te maken over eenzaamheid onder 75-plussers. Hij huurde een vakantiehuisje op een verlaten eiland om zich in te leven in een eenzame oude man. Toen dat lukte werd hij tevens geconfronteerd met zijn eigen eenzaamheid. En met hoe dun het draadje is waar geluk aan hangt.

KeesvanLoenen1

Het stuk bestaat onder meer uit intense monologen van de oude man over zijn belevingen.  Daarnaast vechten de hoofdpersonen samen in scherpe dialogen uit hoe om te gaan met de eenzaamheid. De voorstelling is bedoeld voor 75-plussers en de professionals die met ze werken, familie, vrijwilligers, studenten en anderen die met eenzame ouderen te maken hebben. Na de voorstelling is er een nagesprek met de acteur om bevindingen en zienswijzen te delen.

Bij de try-out waren 25 mensen aanwezig, waaronder bijzonder hoogleraar Anja Machielse, een aantal ouderen van 75 jaar en ouder, vertegenwoordigers van de Samenwerkende Ouderenbonden, Gemeente Rotterdam, Sensoor, Coalitie Erbij Rotterdam, Grote Kerk Overschie, studenten van het Albeda College en diverse medewerkers van organisatoren Wmo Radar en Route 33.

De try-out vond plaats in het PrachtHuis Overschie. Na de voorstelling was er een interessant en leerzaam nagesprek met Kees en de aanwezigen. Het thema eenzaamheid spreekt iedereen aan en alle invalshoeken en tips waren dan ook welkom. Kortom een voorstelling die in goede aarde viel bij de genodigden en dit ook zeker zal doen bij komende uitvoeringen.


Acteur en schrijver Kees van Loenen zal de voorstelling dit jaar spelen op een bijeenkomst van
Coalitie Erbij Rotterdam. Kees wil de voorstelling graag vaker spelen in Rotterdam én daarbuiten. Wilt u meer weten over de voorstelling? Neem dan contact op met Kees van Loenen (
k.loenen@planet.nl) of Joke van Kervel van Wmo Radar (jvkervel@wmoradar.nl).