Lancering campagne ‘Ik laat je niet alleen’

campagne eenzaamheid miniworld

De miniatuurwereld van MiniWorld Rotterdam is een favoriet uitje onder Rotterdamse ouderen.  Op woensdag 16 maart is de nieuwe campagne tegen eenzaamheid gelanceerd. Wethouder Hugo de Jonge opende de campagne door een miniatuurlint door te knippen in MiniWorld. Hij deed dat samen met de Rotterdamse mevrouw Heijnen, zelf 75+.

campagne eenzaamheid miniworld

De campagneposters zijn vanaf nu weer door de hele stad te zien. Tegelijk met de campagne begint een nieuwe reeks huisbezoeken aan 75-plussers. In 2016 worden er ongeveer 35.000 ouderen in de stad bezocht.

De campagne tegen eenzaamheid begon in het voorjaar van 2015. Toen was de campagne vooral gericht op bewustwording: Ruim de helft van de Rotterdamse ouderen voelt zich matig tot ernstig eenzaam.

Meer weten?
Neem contact op met Coalitie Erbij Rotterdam of kijk op de actiewebsite van de gemeente: www.rotterdam.nl/iklaatjenietalleen.