Coalitie Erbij Rotterdam traint docenten hogeschool Rotterdam

TraindeTrainerHRFEB

Op dinsdag 9 februari hebben Coalitie Erbij Rotterdam en Vrijwilligerswerk Rotterdam een ‘train-de-trainer’ sessie gegeven op de Hogeschool Rotterdam. De training is bedoeld om docenten klaar te stomen hun studenten zo te trainen dat zijn toegerust zijn om 75+ huisbezoeken af te leggen.

Tijdens de training was er veel aandacht voor het oefenen van praktische situaties. De rol van interviewer/vrijwilliger en oudere werd steeds afgewisseld. Na de training waren de docenten klaar om aan de slag te gaan!

De docenten gaan de eerstejaars studenten van de hbo-opleidingen SPH en MWD trainen. De studenten zullen vervolgens aan de slag gaan voor de verschillende welzijnsinstellingen in de stad om ouderen te gaan bezoeken. Een mooie samenwerking!

TraindeTrainerHRFEB

Voor meer informatie over de trainingen of de huisbezoeken kunt u terecht bij Joke van Kervel (jvkervel@wmoradar.nl)