Skip to main content

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid werden door de partners van de Coalitie Erbij Rotterdam ruim 60 activiteiten georganiseerd. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar en daar zijn we trots op. Door middel van lezingen, optredens, maaltijden en uitjes werden ontmoetingen door de hele stad gerealiseerd. Rotterdam is weer een stapje dichterbij in het bestrijden van eenzaamheid en sociaal isolement!

Muzikale middag in de stadsdriehoek

Ruim 60 ouderen namen op 24 september deel aan de gezellige muzikale middag, georganiseerd door de dames van Anders Ouder Worden Stadsdriehoek, Spirit 55+ en Wmo Radar. Met een drankje, een dansje op muziekje van Leo y Alfredo en met veel vitamine G (Gezelligheid) gingen zij allen met een opgeladen accu weer naar huis.

muzikalemiddag

 

Thermiek bij Bibliotheek Overschie

Woensdag 30 september was iedereen welkom bij de bibliotheek Overschie waar Thermiek de interessante workshop ‘Oud is in!’ presenteerde. De workshop bestond uit een boeiende presentatie van Emile van der Steen, over het imago van ouderen in 2015. Leefstijlen, positieve kanten aan ouder zijn en aandachtspunten werden benoemd. Na een kopje koffie en heerlijke cakejes, gemaakt door Reshma en andere dames van Satsang Overschie, gingen ouderen met elkaar in gesprek over de onderwerpen uit de presentatie. Al met al was het een zeer geslaagde ochtend!

bibliotheekoverschie

 

Ouderen in het zonnetje

Een gezellige middag op 30 september in het Atrium, voor die mensen die er niet zo makkelijk meer uit komen. De Zonnebloem, Spirit 55+ en Atrium nodigden alle gasten persoonlijk uit en stonden garant voor een feestelijke sfeer, swingende muziek en heerlijke hapjes.

ouderenzonnetje

Lunch in Tussendijken

Op woensdag 30 september stond er voor de bewoners van Tussendijken in Delfshaven een heerlijke lunch klaar in het kader van de week van de eenzaamheid. De bewoners konden genieten van versgemaakte soep, broodjes en versgebakken! stroopwafels en koffie en thee. Het weer was heerlijk, in de zon konden mensen met elkaar kletsen en gezellig eten. Er hebben zo’n  50 mensen genoten van de lunch, waarvan ongeveer de helft ouderen.  Ook dankzij de Jumbo, Opzoomer Mee, de stroopwafels van Stroop! en de soep gemaakt door het VEC en medewerking van wijkpartners een geslaagde middag.

Tussendijken