Eenzaamheid in de zorg

Door 19 oktober 2015Nieuws
vanrijn

Zorg tegen eenzaamheid is een nieuwe campagne om professionals alert te maken op en actie te ondernemen tegen eenzaamheid bij ggz-cliënten, ouderen en gehandicapten.Het is een initiatief van dertien organisaties in en betrokken bij de zorg. Staatssecretaris van VWS Martin van Rijn ontving op 25 september de eerste campagnematerialen als start van de campagne uit handen van Arie Ouwerkerk, directeur van Coalitie Erbij.

vanrijn

 

Zorg tegen eenzaamheid

De campagne wil een bijdrage leveren aan het voorkomen of verminderen van eenzaamheid bij cliënten in de langdurige zorg. De campagne bestaat uit de site www.zorgtegeneenzaamheid.nl voor professionals in de ggz, ouderen en gehandicaptenzorg en het sociaal werk. De betrokken organisaties verspreiden de inhoud om zoveel mogelijk zorgprofessionals te bereiken. Ter ondersteuning is een actiekaart Zorg tegen eenzaamheid ontwikkeld die medewerkers in de zorg en het sociaal werk oproept om de site te bezoeken.

Startbijeenkomst

Staatssecretaris van Rijn startte de campagne met een ronde tafelgesprek waar vertegenwoordigers uit ggz, Gehandicapten- en ouderenzorg en het sociaal werk aan deel namen. Vanuit Rotterdam waren Jenny Zwijnenburg (DOCK-werkers) en Loekie Visser (Wmo Radar) aanwezig. De conclusie van Jenny en Loekie was dat bij eenzaamheidsaanpak de zorgmedewerkers nog heel wat kunnen leren van het welzijnswerk.