Skip to main content

De Week tegen Eenzaamheid werd op vrijdag 25 september geopend. De Coalitie Erbij Rotterdam werkte samen met het Rode Kruis en Resto van Harte om samen de ‘Lange eettafel van Nederland’ te vormen. De bijeenkomst was zeer geslaagd door de hoge opkomst en de leuke gesprekken die aan de eettafel zijn ontstaan.

Ook wethouder Hugo de Jonge schoof aan voor een heerlijk kopje soep. Hij opende de Week door te vertellen over de campagne ‘Hebbie effe’ en over de Coalitie Erbij Rotterdam. De jongeren van het Rode Kruis hadden een spel voorbereid over samenwerking. Zo gingen de aanwezigen nog makkelijker met elkaar het gesprek aan.

Er zijn ruim 60 activiteiten aangemeld door de partners van Coalitie Erbij Rotterdam. “Ik hoop dat mensen ook na de week elkaar blijven opzoeken en gedag blijven zeggen,” aldus Astrid Arts (Coalitie Erbij Rotterdam).