Skip to main content

Conferentie tegen Eenzaamheid

Door 9 september 2015juli 31st, 2017Nieuws

Coalitie Erbij Rotterdam organiseert op 1 oktober in samenwerking met Movisie en de landelijke Coalitie Erbij de Conferentie tegen Eenzaamheid. Anja Machielse presenteert de resultaten van haar veelbesproken onderzoek ‘Ouderen in sociaal isolement, ervaren baat van hulp’. Experts van de Wmo-werkplaats Nijmegen en de Coalitie Erbij Rotterdam bespreken praktische tools om eenzaamheid (lokaal) aan te pakken. Movisie maakt de eerste resultaten bekend van de frontliniepeiling 2015 over eenzaamheid. Bijna 300 professionals en vrijwilligers werkten hieraan mee.

Wat is de effectiviteit van persoonlijke begeleidingstrajecten voor sociaal geïsoleerde ouderen die te maken hebben met hardnekkige en complexe problematiek? Als deelnemer van deze bijeenkomst ontvangt u een gratis exemplaar van de publicatie ‘Ouderen in sociaal isolement, ervaren baat van hulp’. Het onderzoek vond plaats in het kader van het onderzoeksprogramma Inzicht in sociale interventies van Movisie.

Movisie Frontliniepeiling 2015

Movisie peilde deze zomer onder beroepskrachten en vrijwilligers hoe eenzaamheidsproblematiek in de (nieuwe) context van de participatiesamenleving wordt ervaren. Hoe biedt u hulp en ondersteuning? Waar heeft u behoefte aan om eenzaamheidsproblematiek nog beter aan te kunnen pakken? Wie heeft en neemt de verantwoordelijkheid voor eenzaamheidsproblematiek? We presenteren de eerste resultaten van de frontliniepeiling en reflecteren daar samen met u op.

Eenzaamheid met elkaar aanpakken

Meike Heessels (Wmo-werkplaats Nijmegen), Han Riksten en Ivo Brandsen (Coalitie Erbij Rotterdam) presenteren praktische tools om eenzaamheid te bestrijden.

Locatie

Zadkine – Grandcafé Restaurant Maasstede
Benthemstraat 27, 3032 AA Rotterdam

Lees meer over het programma en de conferentie op de website van Movisie.