Skip to main content

Nieuw magazine voor 65+

Door 9 september 2015juli 31st, 2017Nieuws

Rotterdam is een magazine rijker: 65+ -‘Ouder worden en jong blijven in Rotterdam. In dit magazine vertellen Rotterdammers van 65 jaar en ouder over de keuzes zij hebben gemaakt om hun leven een waardevolle invulling te geven. Het bevat informatie over faciliteiten om actief te blijven (zoals gratis OV) en mogelijkheden om actief te worden in de wijk of bij vrijwilligersorganisaties. Alle Rotterdammers die in 2015 de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken, zo’n 6.000, ontvangen van de gemeente het magazine medio september op het huisadres.

Ouder worden en jong en actief blijven in Rotterdam

‘De nieuwe lichting gepensioneerden heeft veel in huis. Ze zijn actief, betrokken en hebben voldoening in wat ze doen. We willen hen daarom graag actief betrokken houden bij de Rotterdamse samenleving en hen oproepen hun kennis en talenten in te blijven zetten voor de stad. Rotterdam rekent op een nieuwe generatie vitale ouderen. Wanneer zij hulp en ondersteuning nodig hebben, dan krijgen zij dit op maat en zo dichtbij mogelijk.’, aldus wethouder Hugo de Jonge (Jeugd, Onderwijs en Zorg).

Het 65+ magazine is online te lezen via www.rotterdam.nl/65plusmagazine. Bij VraagWijzers en vestigingen van Bibliotheek Rotterdam is een beperkte oplage verspreid. Het magazine is daar vanaf 23 september in te zien, en zolang de voorraad strekt, op te halen.

Aanpak eenzaamheid

Het 65+ magazine maakt onderdeel uit van het actieprogramma Voor Mekaar. Daarin werkt de gemeente onder meer samen met de Coalitie Erbij Rotterdam aan het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen. Door senioren te inspireren actief te blijven, kunnen zij veel voor anderen betekenen en zijn zij zelf minder kwetsbaar. Wanneer zij hulp en ondersteuning nodig hebben, dan krijgen zij dit op maat en zo dichtbij mogelijk. Meer informatie over de aanpak van eenzaamheid: www.rotterdam.nl/iklaatjenietalleen.